diashow
Pasi Karjalainen

Muualla verkossa

Jaa eteenpäin

Pasi Karjalainen

Pasi Karjalainen

Tapahtumakalenteri

Ma Ti Ke To Pe La Su
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
Tietotori

Kymijärven tila

Kymijärvi josta alkaa Nastolan järviketju, on valitettavan huonossa kunnossa. Nykyiset hoitotoimenpiteet ovat riittämättömät.
Suuri kiitos niille ketkä kuitenkin hoitokalastavat ja niittävät rantavesiä. Nyt on jo rakennettu paljon Kymijärven ympäristöön ja tulevaisuudessa paljon rakennetaan, mm Kariston alue, Hähniemi, Taivaanranta ja Vappulanalueet. Toivonkin nyt pikaisia toimia Kymijärveen liittyen. Vesijärvisäätiö on luvannut hoitaa omaltaosaltaan hanketta.


Kymijärven vedenlaatu välttävä – kalaston tila kohentunut
Tiedote. Julkaistu: 20.02.2017 klo 10:32
Lahden kaupunki
Kymijärven vedenlaatu on edelleen välttävässä tilassa, eikä selvää kohenemista ole havaittu. Tämä selviää Lahden kaupungin ympäristöpalvelujen tuoreesta raportista.
Ympäristöpalvelujen asiantuntijoiden mukaan lisätiedon kerääminen Kymijärven sedimentin ravinteista edesauttaisi konkreettisten päästövähennystavoitteiden määrittämistä ja järven sisäisen kuormituksen vähentämismahdollisuuksien arviointia.
- Kariston alueilta Kymijärveen tuleva kuormitus on vähäistä, mikä viittaa onnistuneisiin hulevesiratkaisuihin. Uusia mahdollisia kuormituksen vähentämiskohteita ovat ainakin Tiiranmäen alueen liittäminen viemäriverkostoon sekä maatalouden vesiensuojelun tehostaminen, sanoo vesiensuojelusuunnittelija Juhani Järveläinen.
Välttävässä ekologisessa tilassa oleva Kymijärvi on Lahden seudun järvistä heikkokuntoisin. Ulkoinen kuormitus on rehevöittänyt Kymijärveä jo 1950-luvulta lähtien. Järven ulkoisen kuormituksen nykytaso on 720 kiloa fosforia ja 14 500 kiloa typpeä vuodessa.
Tuoreessa arvioinnissa on hyödynnetty Kymijärveen laskevien jokien ja ojien vedenlaadun seurantatuloksia vuosilta 2008–2016. Pinta-alaan suhteutettuna voimakkainta kuormitus oli maatalousvaltaisimmissa uomissa.
Kalaston ekologinen tila parantunut
Hoitokalastus on lisännyt Kymijärven kuhakannan tuottavuutta ja parantanut kalaston ekologista tilaa.
Kymijärvi koekalastettiin kesällä 2016 kolmen vuoden tehokalastusjakson vaikutusten arvioimiseksi. Koekalastuksen perusteella kalaston ekologinen tila oli kohentunut välttävästä tyydyttäväksi vuoden 2012 tuloksiin verrattuna.
Kymijärven kuhakanta lisääntyy luontaisesti ja on poikkeuksellisen vahva, mutta kovan kalastuspaineen vuoksi kuhien keskikoko on pieni. Nastolan kalastusalueen toteuttama hoitokalastus on kohdistunut särkikaloihin, ja hoitokalastussaaliin mukana poistunut fosforimäärä on merkittävä. Saaliin fosforisisältö vastaa noin puolta järven ulkoisesta fosforikuormituksesta.

Vesiensuojelupäällikkö Ismo Malin, p. 050 525 9579
Vesiensuojelusuunnittelija Juhani Järveläinen, p. 050 559 4083
Vesiensuojelusuunnittelija Matti Kotakorpi, p. 050 5391696
Lahden kaupunki on voimakkaasti uudistuva~lähes 120 000 asukkaan kasvukeskus.~Lahdessa kaupunkielämä on aktiivista, palvelut korkeatasoisia ja luonnonläheinen asuinympäristö viihtyisä. Ympäristön ja muotoilun edelläkävijänä Lahti tarjoaa näköalapaikan kaupunkikehitykseen.Uutiset Demokraatti.fi

”Valtiolla moraalinen velvollisuus huolehtia irtisanottavista” – SDP:n puoluesihteeri pitää Stora Enson päätöstä erittäin valitettavana

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm pitää erittäin valitettavana Stora Enso päätöstä ajamaan alas toinen Oulun hienopaperikoneista. – Moni odotti...

Lue lisää »

Lontoossa mielenosoitus uuden brexit-kansanäänestyksen puolesta

Lontoossa keskustassa on alkanut suurmielenosoitus uuden brexit-kansanäänestyksen puolesta. Lontoon Hyde Park -puiston laidalta puoliltapäivin paikallista...

Lue lisää »

Uutiset SDP.fi

SDP:n Rönnholm Oulussa: ”Valtiolla on omistajana vastuu huolehtia irtisanottavien paperityöläisten työllistymisestä”

SDP:n puoluesihteeri Antton Rönnholm kiersi Oulussa, Oulaisissa ja Kempeleellä ja kommentoi vierailullaan Oulun Stora Enson paperikoneen lakkauttamista....

Lue lisää »

Urpilainen: Kaikille nuorille samat edellytykset elämään – tarvitaan aidosti maksuton toinen aste ja nuorisotakuu 2.0

Suomi on pitkään ollut maa, jossa kenestä tahansa on voinut tulla mitä tahansa. Työelämän ja koko yhteiskunnan muuttuessa tarvitaan kuitenkin...

Lue lisää »